KEPEKAAN (12)

Ustadz Hussien Abd Latiff: 

Harus diingat anakku, bahawa DESTINASI Kalian ialah untuk meneroka Dan menakluki Bumi-bumi di Angkasa Lepas.

KEPEKAAN Kalian ialah:
1. Bumi-bumi di Angkasa Lepas dihuni oleh syaitan-syaitan sesudah mereka di halau daripada Syurga. Ini dapat dilihat dalam firman-firman berkenaan Dzulkarnain yang berjumpa dengan umat-umat (syaitan) ini di tiga Bumi-bumi yg di ziarahinya.
2. Masyarakat syaitan ini sangat besar kerana mengikut Rasulullah saw, nisbah mereka dengan kita adalah 9 mereka, 1 Kita (9:1).
3. Namun peradaban (civilisation) mereka adalah rendah. Ini adalah kerana Allah swt hanya mengajar ilmu dan memberi perlengkapan (dari masa ke masa) kepada Manusia sahaja.
4. Masyarakat mereka kebanyakan tidak beriman serta buta huruf lagi rendah intelek (IQ). Allah swt berfirman bahawa mereka sesat lagi pekak, tuli dan bisu.
5. Mereka seperti binatang hidup mengikut nafsu-nafsi tanpa memperdulikan perundangan. Kerana itu banyak, Jenayah, penzinaan, ketagihan, maksiat dan lain-lain.
6. Kerana corak hidup mereka sebegitu serta kebersihan peribadi (personal hygiene) mereka sangat tandus maka pelbagaian penyakit mereka alami seperti yang Kita tahu H1N1 & Sars. Namun banyak lagi penyakit-penyakit yg pelik-pelik Kita tidak tahu. Rasulullah saw dibedah 2 Kali. Pertama, apabila baginda dalam lingkaran umur 9 tahun justeru baginda tidak sakit semasa hidup di dunia. Pembedahan yg kedua ialah sebelum miraj. Ini untuk mengelakkan baginda daripada jatuh sakit semasa menjalankan miraj.

Sesudah Kalian PEKA akan keadaan Masyarakat syaitan-syaitan ini maka Kalian bisa sekarang Berwawasan.

WAWASAN yg harus diPeka adalah:
1. Agama – Apakah cara dakwah yg perlu digunakan? Kalian kini saksikan bahawa dakwah menerusi kekerasan ditolak langsung oleh Masyarakat. Kerana itu, Allah swt berfirman bahawa tiada paksaan dalam Agama.
Untuk dakwah menerusi ilmu, Masyarakat syaitan-syaitan ini IQ mereka tandus.
Maka solusi (penyelesaian)nya ialah dakwah menerusi kasih sayang. Inilah WAWASAN Kalian dalam Agama.

2. Sosial – Bagaimana mengatasi masalah seperti Penagihan, Jenayah, Maksiat, Kenakalan dll? Solusinya harus Kalian dapatkan di dunia Kita ini sebelum menjajah Angkasa Lepas.
3. Kesihatan – Bermacam penyakit yg pelik-pelik yg dialami oleh umat syaitan-syaitan di Angkasa Lepas kerana Hygiene, IQ rendah, cara hidup yg tidak bermoral lagi tidak terkawal dll. Maka hendaklah Wawasan Kalian:
i. Pelajaran – mengajar mereka “Personal Hygiene” (kebersihan peribadi), “Environmental Hygiene” (kebersihan kesekitaran), “Public Hygiene” (kebersihan awam)
ii. Pelajaran – Meningkat keilmuan mereka dengan mendirikan sekolah-sekolah serta insituit Pengajian tinggi.
iii. Pekerjaan – Mengadakan perkejaan supaya mereka berupayah menjalankan kehidupan yg baik lagi selesa untuk diri mereka serta keluarga mereka.
iv. Kesihatan – Menubuhkan klinik-klinik, hospital, Jabatan kesihatan, Pusat Pengajian & Pertumbuhan (Research & Development) dan sebagainya untuk mempermosikan dan menjaga akan kesihatan mereka.

3. Ekonomi – Mengadakan sistem ekonomi yg terbaik untuk mereka.

4. Politik – memperkenalkan sistem Politik terbaik untuk mereka.

.5. Perundangan – Mengadakan sistem Perundangan terbaik untuk mereka.

6. Pelajaran – Mengadakan sistem Perundangan terbaik untuk mereka.

Memandangkan tugas yg berat yg diamanahkan Allah swt kpd Kita sebagai khalifahNya maka selain dari ilmu dan kelengkapan yg diberiNya, Allah swt juga memberi Kita latihan menerusi ujlian-ujian di dunia. Maka itulah Hikmah disebalik ujlian-ujian yg kita lalui di dunia. “NiatNya” bukan menyiksa tetapi mengajar Kita supaya menjadi sempurna dalam tugasan kita. Kerana itu, firmanNya yg pertama turun ialah, “Iqra” dan dikuti dengan, “Dia mengajar Manusia menerusi kalam (persekolahan)”, dan “ilmu yg tidak diketahui mereka.”

Winanto: Alhamdulillah….. terimakasih Ayah. Ayah mau nanya, ajaran tsb dilakukan di bumi ini atau diangkasa lepas?

Ustadz Hussien Abd Latiff: Mengajar syaitan-syaitan terutama di Bumi-bumi di Angkasa Lepas.

Efendy Yasin: Maaf Ayah ingn bertanya berkenanaan dengan hal ini :

3. Namun peradaban (civilisation) mereka adalah rendah. Ini adalah kerana Allah swt hanya mengajar ilmu dan memberi perlengkapan (dari masa ke masa) kepada Manusia sahaja.
4. Masyarakat mereka kebanyakan tidak beriman serta buta huruf lagi rendah intelek (IQ). Allah swt berfirman bahawa mereka sesat lagi pekak, tuli dan bisu.

Apakah dengan ini berarti syetan2 yang hidup di bumi bersama kita ini sudah mempunyai IQ lebih tinggi dari pada syetan2 yang di Bumi-bumi di Angkasa Lepas, karena secara tidak langsung mereka sudah mempelajari kehidupan kita atau mungkin ada juga yang sudah belajar langsung kepada manusia sebagai gurunya. benar kah ayah pemahaman saya ini ?

jika benar berarti nanti para jin yang ada di bumi kita ini (jin yang sudah berteman dengan kita) yang nantinya akan menjadi pemandu kita untuk menunjukkan lokasi bumi2 diangkasa lepas tempat tinggal syetan yang lain ?

Ustadz Hussien Abd Latiff: Satu pandangan yg baik iaitu mereka ini akan menjadi pemandu Kita di Hari Muka kerana mereka yang mengetahui akan tempat-tempat yg adanya Wormholes.

Namun begitu, IQ mereka masih jauh berbeza dengan Kita. Ini udah menjadi Takdir mereka iaitu mereka tidak boleh mengatasi manusia. Ini boleh dilihat dalam riwayat bagaimana mereka menjadi hamba kepada Nabi Sulaiman as. Mereka bekerja keras siang dan malam diawasi oleh Nabi Sulaiman as yg sentiasa berdiri mengawasi mereka dengan memegang tongkatnya untuk membina sebuah masjid. Mereka hanya sedar bahawa Nabi Sulaiman as yg berdiri tegak siang dan malam sebenar udah lama meninggal dunia apabila tongkat yg dipegang oleh Nabi Sulaiman as menjadi reput.

Boleh diletak mereka dalam kumpulkan “Slow Learner” (Pelajar lemah).

Juga harus diingat bahawa Dajjal adalah anak Haram hasil dari Manusia (bapanya) dan syaitan (ibunya).
Ada juga berpandangan bahawa yg dapat membuat lobang di pagar tembaga yg di buat oleh Dzulkarnain adalah juga kacokkan Manusia dan syaitan.

rio : berarti ada teori yang mengatakan bahwa alien itu lebih cerdas dari manusia, bisa membuat UFO, itu tak betul ya ustadz? karena kita lebih tinggi knowledge daripada mereka

Ustadz Hussien Abd Latiff: Seperti dikatakan mereka pandai dengan sihir-sihir. Justeru itu, mereka dapat memperlihatkan sesuatu yg bisa membuat Kita percaya yang mereka mempunyai peradaban.

Mesti diingat bahawa mereka sangat benci kpd Manusia dan mereka adalah musuh Kita yg jelas lagi nyata.

Kalau mereka ada walaupun sedikit kepandaian akan mereka hancurkan Kita umat Manusia. Kerana itu, bukan sahaja IQ mereka rendah, Allah swt membuat mereka tanpa berjisim (jasad seperti Kita) dan dengan itu, mereka tidak bisa mencederakan Kita secara fisikal. Maka Allah swt berfirman bahawa hendaklah Kita takut kepada Allah swt bukan kepada mereka yang suka usik-mengusik manusia di jalan-jalanan.

 rio: terimakasih atas penjelasannya ustadz

Bayu Teguh Prakoso: Salam ustadz 🙏🏽, ijin bertanya ustadz .. jika “mereka” itu nanti akan menjadi pemandu kita di masa depan .. _jadi sebetulnya kita boleh ya ustadz berinteraksi dengan “mereka” ? Sebatas mana kita boleh berinteraksi dengan mereka ustadz? _

Ustadz Hussien Abd Latiff: Pada masa itu, udah dibawah pemerintahan Imam Mahdi.
Yang Saya larang ialah secara peribadi kerana ia boleh menjadi Saka. [Jin Peliharaan]


Catatan: Artikel tanya jawab ini diperuntukkan bagi yang sudah memahami kajian Makrifatullah. Apabila ada diantara pembaca yang belum memahami, harap terlebih dahulu membaca SILABUS KAJIAN dan mengikuti dengan runut pembahasan satu per satu sejak awal.

YAMAS

Yayasan Makrifatullah Sedunia (YAMAS) - Indonesia

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *