Q&A: PENGALAMAN RUHANI: SAJADAH DIKERUBUNGI LARON

[3/4, 7:06 AM] Web Admin: ustadz ada comments di web yamas

Syachmidin
Submitted on 2017/03/03 at 1:21 pm
Asslkm ustd ;”Pengalaman rohani,
sesuatu terbang dari punggung”. Saya pernah mengalami seperti pertanyaan sri puji astuti, hanya yg terbang bukan dari punggung,tapi dari ubun2 dan terasa sejuk sekali. Setelah kira2 4 tahun mencari jawabannya, baru sy sadar akan hal itu. betul kata ustd “ada gangguan yg meninggalkan org itu”

[3/4, 7:06 AM]Web Admin: comment kedua

Syachmidin
Submitted on 2017/03/03 at 1:52 pm
Aslmkm usd, boleh saya tanya ustd, waktu sy shalat dalam kamar keadaan gelap/lampu dipadamkan. Setelah selesai shalat lampu saya hidupkan lagi jadi terang, saya melihat disamping sajadah saya banyak sekali laron, tapi tidak menyentuh sajadah kira2 10cm berkeliling. Bagaimana kok laron2 itu tidak menyentuh sajadah saya ustd.Mohon penjelasanya ustd. Salam, semoga ustd diberkahi Allah SAW.

[3/4, 7:07 AM] Azri Acong: Laron???

[3/4, 7:07 AM] Web Admin: apa ya bahasa melayunya

00 LARON

[3/4, 7:08 AM] Azri Acong: Oh..kalakatu…

[3/4, 7:09 AM] Web Admin: 😅 itu dia. hehe

[3/4, 7:10 AM] Bayu Teguh Prakoso: Rayap atau semut terbang

[3/4, 7:11 AM] Bayu Teguh Prakoso: Laron biasanya berkumpul ditempat tempat terang sekitar lampu/ bohlam

[3/4, 7:11 AM] Sri Puji Astuti: Alhamdulillah AP makin menarik dan seru…di web Yamas banyak yang mengikuti AP via link Yamas. Yang sdh bertahun mengikuti youtube Ustadzpun mulai bermunculan. Alhamdulillah.

[3/4, 7:12 AM] Azri Acong: Benar Bang Bayu
Sememangnya laron ini sukakan cahaya…
Sebab itu kalau mahu mandi pastikan lampu ditutup kalau tidak pasti digigit laron..😀

[3/4, 10:05 AM] Ustadz Hussien Abd Latiff: Syachmidin, satu ketika ustaz baring di atas katil [ranjang] sambil “naik“. Sesudah lama “Naik“, ustaz rasa mahu tidur maka ust turun. Tetapi ngak bisa tidur kerana lampu bilek [kamar] masih terang maka ustaz goyang tangan “Juliet” ustaz yg tidur bersebelahan dan beritahunya supaya matikan lampu.

Dia suruh ustaz buka mata jangan tutup kerana semasa “naik” & “turun” ust langsung pejam mata maka bila ustaz buka mata, lho biliknya gelap. (Nasib baik pagi tadi ust udah sembunyikan ketuk.besi = hammer).

Kadangkali ini boleh terjadi dalam shalat dan laron2 tertarik pada nur itu maka itulah terjadi kpd kamu laron2 itu jatuh di sekeliling sejadah kamu.

[3/4, 10:08 AM] Ibu Elsy: Subhanallahu… Allahu Akbar…


Catatan:

Artikel tanya jawab ini diperuntukkan bagi yang sudah memahami kajian Makrifatullah. Apabila ada diantara pembaca yang belum memahami, harap terlebih dahulu membaca SILABUS KAJIAN dan mengikuti dengan runut pembahasan satu per satu sejak awal.

Artikel terkait:

YAMAS

Yayasan Makrifatullah Sedunia (YAMAS) - Indonesia

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *