Q&A: PENGALAMAN BERADA DI DALAM “TARIKAN ILAHI” (2)

10/18/17, 4:20:11 PM: Ustadz Hussien Abd Latiff: Satu perkara yg sikit masa dahulu menjadi satu penyesalan pada Ayah. -Tetapi sesudah memahami Takdir atau LM lebih.mendalam,penyesalan ini reda.- Ingat, Ayah Bermakrifat secara mendadak (ladunni)justeru tidak ada bantuan dari orang sekeliling Ayah untuk membantu Ayah memperbaiki atau menaikkan taraf Ayah malahan banyak ingat Ayah gila.

Penyesalannya ialah ibadah sunat ayah (selepas yg fardu) adalah dzikrullah, puasa sunat, sedekah dan baca dibaie. Shalat malam langsung ngak ada dan kefahaman dalam Syariah sangat-sangat lemah.

Penyesalannya bahawa sekiranya ada yg bisa membantu Ayah pada masa itu dengan menerangkan shalat malam itu mesti mahu dibuat dan kefahaman dalam Syariah amat perlu, mungkin mertabat Ayah lebih dari yg dicapai sekarang ini atau mungkin mencapainya lebih cepat.

Bimbingan ini hanya diperolehi setelah berjumpa Rasulullah saw tahun 1990 [perjumpaan secara Ruhani] dan disuruh Ayah mempelajari Syariah.

Apabila mempelajari Syariah baru faham perlunya memahami al Quran, Ahadith, shalat malam, kasih sayang kerana Allah swt, kejujuran, sebenar takut kepada Allah swt, zuhud dll.

Rupanya inilah yang dikatakan “Maintenance” atau amalan yg dapat mempertahankan atau menaikkan taraf kedudukan kita yg kita udah mencapainya.

Maka Anakku, Alhamdulillah, kerana itu Ayah tekankan ibadah-ibadah yg perlu kalian jalankan supaya kalian dapat mencapai peringkat 1 – 5 dengan baik dan cepat. Insya-Allah lebih cepat dari Ayah. Tapi kalau tak mahu cari kerja, santai-santailah dahulu. Sekarang udah faham LM lebih mendalam penyesalan udah ngak ada lagi, takut Allah swt menanya,” Ada masalah? “

10/18/17, 4:25:31 PM: Mbak Sri Puji Astuti: InsyaAllah…Amin Yaa Robbal Alamin. ..semoga Allah SWT memberi anugerah dapat jalankan ibadah-ibadah yang selalu Ustadz TH1 anjurkan. Alhamdulillah terimakasih banyak Ustadz selalu mengingatkan kami.🙏

10/18/17, 4:30:13 PM: Rio: Kisah ustadz menjadi iktibar dan penyemangat

10/18/17, 4:49:57 PM: Efendy Yasin: Alhamdulillah terimakasih sharing ceritanya Ayah … amat sangat berkesan dan menyemangati kami untuk lebih lagi tuk meningkatkan ibadah … 🙏😭😍😊🙏

YAMAS

Yayasan Makrifatullah Sedunia (YAMAS) - Indonesia

You may also like...

1 Response

  1. Abdul Zaky says:

    Sampaikan salam kepada ayahanda, sebuah titipan yang amat bermanafaat. Terima Kasih..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *